Thursday, May 7, 2009

Merapu

Assalamualaikum w.b.t.

Lama jugak ana tak update blog ni. Kesian blog ni. Selalu sangat diabaikan. Ngee~ Ana busy la, seriously. Kalau tak keja pun, busy jugak. Busy merehatkan diri. Hehe. :)

Oh. Sekarang dah almost 2 am. Ana tak dapat tido. Sebab tadi tido awal sangat, pukul 8 lebih dah tertido.

Ana nak cakap pasal apa ek? Merapu la pulak. Sebab tulah ana tak selalu update. Merapu jak keja klak. -_-"

Ok. Jom cakap pasal melanjutkan pelajaran! Kebanyakan orang dah update blog pasal tawaran upu la matriks la, tapi ana blom lagi. So, nak update la ni.

Alhamdulillah, ana dapat tawaran ke Kolej Matrikulasi Labuan (KML) dan Universiti Islam Antarabangsa (UIA). And insyaAllah, ana akan melanjutkan pelajaran ke UIA. Ana daftar kat UIA 23/5 ni. Adeh~awal kan? Tapi, bebudak matriks lagi awal, daftar 11/5. Kawan-kawan ana, kebanyakannya pegi matriks. Tapi takpe la. Ana tetap pegi UIA.

One thing for sure, I'll miss my family, especially my sisters! Sedih la. Yelah, selama ni pun, banyak benda yang ana kongsi dengan adik ana yang form 4 tu (identiti dirahsiakan :P). Segala apa yang ana rasa cam nak dikongsi, ana akan cerita dengan dia. Dia tahu banyaaaak rahsia ana. Ahah. Ana pun tahu banyaaak rahsia dia. Ana memang rapat dengan adik ana yang sorang tu. Senang cerita, dia orang yang paling rapat dengan ana.

Masa ana masih sekolah dulu, setiap kali balik sekolah, mesti kami kongsi cerita. Ahah. Sapa cakap adik ana tu pendiam? Dia banyak cakap la, kalah ana. :P Sekarang ni pun, adik ana yang 2 orang tu dah tinggal kat asrama. Sunyi la kat rumah. Nasib baik ana keja. Kalau tak, mesti terasa kesunyian tu. Haih~ it's hard saying goodbye kan? -_-"

Takpe la. Ana pegi bukannya sebab apa. Just to further my study. So, takpe la. Esok..eyh..hari ni (7/5), ana nak pegi jalan dengan kawan-kawan ana! Hehe. Kira cam last gathering before everyone pegi further study. Lepas ni, mesti susah nak jumpa kan? Kan? Kan? *Sedih lagi la*

P/S: Apahal entri kali ni banyak sedih? Cam emo jak. Ahah.

P/S(2): Ika, iboh lupak farewell cookies! :)

Pendamba Cinta dan Redha Ilahi

2 comments:

myfikrah said...

Salam.

tahniah! alhamdulillah dapat sambung ke UIA. ambik peluang untuk rasa erti tarbiyah yang sebenar di alam universiti kelak, insyaAllah. ;)

btw, ambik course apa di UIA?

(^_^)

Alyaa said...

Wslm kak.

Syukran :)

Kmk dpt tawaran course allied health science. Tapi, rasa cam mok tukar course jak klak. Skrang tok gik carik more info pasal course tok la