Friday, February 27, 2009

SPM result

Assalamualaikum w.b.t.

Sedar tak sedar, bulan Februari akan melabuhkan tirainya tak lama lagi. Tak lama lagi pun kita akan menyambut Maulidur Rasul. InsyaAllah, nanti ana try post satu artikel berkaitan dengan perayaan ni.

Ana tahu, sekarang ni, kebanyakan pelajar yang telah menduduki SPM tahun lepas, mesti teruja, anxious and nervous nak ambik result kan? Ana pun macam tu jugak. Ada rasa tak sabar nak ambik result, but still, ada rasa nervous yang teramat nak ambik result. Ngee.

Apa-apa pun, ana baru dapat latest info. InsyaAllah, SPM results will be released by second week of March. So,kita ada lebih kurang dua minggu lagi untuk tunggu keputusan tu.

Selain menunggu keputusan tu, kita isi la masa kita dengan lebih banyak solat hajat dan doa. Teruskan bertawakal. Dan redha je la walau berapa pun keputusan kita (nasihat untuk diri sendiri!). Yang penting, kita dah berusaha bersungguh-sungguh semasa jawab soalan SPM dulu. So, sekarang ni masa untuk bertawakal.

Kita merancang dan Allah juga merancang. Dan sesungguhnya sebaik-baik perancangan adalah perancangan Allah. :)

SPM results out in second week of March
By KAREN CHAPMAN

KUALA LUMPUR: The Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) results will be released in the second week of March.

“Students can obtain the results from their schools towards the end of the second week,” Education director-general Datuk Alimuddin Mohd Dom said.

The SPM results have been released around this time for the past few years.

A total of 442,936 students sat for the examination last year.

Sumber :The Star

Pendamba Cinta dan Redha Ilahi

2 comments:

hanim yusra said...

huh..
sebut pasal result..
buat hati ana jadi tak keruan..
aperpun..banyakkan doa dan solat hajat..
insyaAllah..apepun keputusan kite..
itulah yang terbaik buat kita..

Alyaa Zahraa Ahmad Fadzil said...

Hanim Yusra;

betul betul betul.
banyakkan doa & solat hajat.
redha dengan keputusan yang kita dapat nanti. :)